Whitepaper: Supply Chain Decision-Making Framework

Omgaan met onzekerheid binnen de supply chain is een onderwerp dat steeds belangrijker wordt voor supply chain managers. Het maakt het nemen van beslissingen moeilijker en vaak zijn oplossingen om aan de steeds veranderende klantvraag te voldoen niet gemakkelijk te vinden.

Het creëren van een heel stabiele supply chain waarin alle onderdelen zichtbaar zijn, lijkt een utopie. Hoewel we denken dat volledige zichtbaarheid en objectieve besluitvorming misschien niet mogelijk is, denken we wel dat Integrated Business Planning (IBP) meerdere processen binnen de supply chain kan ondersteunen, waarmee beslissingen in de supply chain objectiever genomen kunnen worden.

Dit whitepaper is de eerste van onze serie over IBP. We beschrijven met welke elementen u rekening moet houden bij het implementeren van IBP, door richtlijnen te geven voor het nemen van beslissingen in de supply chain en deze te koppelen aan de bedrijfsstrategie. Dit doen we door gebruik te maken van het Framework for supply chain decision making (Figuur 1, Chopra & Meindl, 2002).

Download

Download hier het whitepaper: Supply Chain Decision Making Framework

Meer weten?

Wij horen graag wat u van dit artikel vond. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem contact op met Supply Value via 088 0555 999 of info@supplyvalue.nl