Tips voor succesvolle prestatiecontracten

Prestatiecontracten zijn populair. Er zijn verschillende methoden die je kunt toepassen bij het afsluiten en managen van een prestatiecontract, maar welke methode werkt? In welke situatie? En wat maakt nu echt het verschil tussen succes en falen? Dit zijn enkele vragen die zijn onderzocht in het ‘prestatiecontracten onderzoek’ van Supply Value. Dit onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 200 inkoopprofessionals in Nederland. Aan de hand van het onderzoek geeft Supply Value tips voor een succesvol prestatiecontract.

Succes- en faalfactoren prestatiecontracten

Het doel van dit onderzoek was om succes- en faalfactoren in kaart te brengen op het gebied van het opzetten en managen van een prestatiecontract en het verschaffen van relevante en objectieve informatie die managers kunnen gebruiken om hun problemen in de praktijk op het gebied van prestatiecontracten op te kunnen lossen.

Value Contract Management model

De succesfactoren en aanbevolen methodieken hebben wij verwerkt in één model, het Value Contract Management Model. Dit model geeft het inkoopproces weer inclusief de toepassing van methodieken en succesfactoren per fase van het proces.

Value Contract Management Model _ Supply Value

Model 1: Value Contract Management Model

Onderzoeksrapport

In het rapport worden de succes- en faalfactoren gepresenteerd per fase en worden praktische tips aangedragen hoe een prestatiecontract succesvol kan worden ingezet.

Download hier het gehele onderzoeksrapport