Inkooptrends 2018: Rapport beschikbaar

Voor het zesde jaar op rij heeft Supply Value de belangrijkste trends en prioriteiten binnen het inkoopvakgebied onderzocht. De resultaten van het trendonderzoek kunnen inkoopprofessionals helpen bij het stellen van prioriteiten en bij het bepalen van focusgebieden voor het aankomende jaar.

Net zoals voorgaande jaren is een online enquête opgesteld om de trends te analyseren. Deze online enquête is, in samenwerking met NEVI, IFPSM en VIB, internationaal verspreid. In totaal hebben 241 inkoopprofessionals uit meer dan 10 landen meegewerkt aan ons trendonderzoek.

In de online enquête vroegen we de respondenten om 27 onderwerpen gerelateerd aan inkoop te scoren op basis van een vijf-punt schaal, waar 1 voor heel weinig prioriteit staat en waar 5 voor heel veel prioriteit staat. De resultaten laten zien dat inkoopprofessionals op dit moment het meeste prioriteit geven aan:

1. Optimaliseren van inkoopprocessen

2.Total Cost of Ownership

3.Leveranciersmanagement

Bij elke inkooptrend hebben we in het rapport concrete aanbevelingen geformuleerd. Bent u benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? Wilt u aan de slag met een aantal inkooponderwerpen in 2018, maar weet u nog niet hoe?

Download dan hieronder kosteloos het volledige rapport. 

De resultaten van het onderzoek zijn ook gepubliceerd in Deal! en F-facts. Klik hier om de artikelen te downloaden.