Luuk Spanjaards

Over mij

Luuk Spanjaards Supply Value

Functie
Consultant

Opleiding
Bachelor Bedrijfskunde; Master Organizational Design & Development (Radboud Universiteit Nijmegen)

Hobby’s en interesses
Wandelen, fietsen, muziek

Waarom Supply Value?
Vanwege de open cultuur, ambitie en groeimogelijkheden

In de zomer van 2019 heb ik mijn MSc. Organizational Design & Development afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben altijd enorm geïnteresseerd geweest in het verbeteren van structuren en processen in organisaties, en het managen van de veranderingen die daarvoor nodig zijn; een carrière in de consultancy was daarom een logisch vervolg op het afronden van mijn Master. Het traineeship bij Supply Value biedt mij de mogelijkheid deze interesse door te ontwikkelen tot expertise, en daarnaast de kennis die ik daarbij opdoe direct toe te passen in de praktijk door middel van diverse uitdagende opdrachten.

“Het traineeship bij Supply Value biedt mij de mogelijkheid deze interesse door te ontwikkelen tot expertise, en daarnaast de kennis die ik daarbij opdoe direct toe te passen in de praktijk door middel van diverse uitdagende opdrachten.”

Er heerst hier een open cultuur waarin iedereen elkaar wil helpen om de torenhoge ambities waar te maken, waardoor zowel de medewerkers als de organisatie zelf nooit stilstaan in hun ontwikkeling. Het is deze cultuur die ervoor gezorgd heeft dat ik zeker wist dat Supply Value voor mij de juiste keuze was, en ik ben erg blij dat ik hier zelf ook een bijdrage aan kan leveren. Ik kijk daarom ook enorm uit naar alle trainingen, opdrachten en projecten waarmee ik mezelf, Supply Value en onze klanten verder kan ontwikkelen.

Naast het werken bij Supply Value houd ik me in mijn vrije tijd graag bezig met muziek. Het maken ervan gaat me nog niet zo goed af, maar ik kan uren door stoffige bakken met oude LP’s bladeren op zoek naar dat ene pareltje. Daarnaast ben ik graag buiten aan het wandelen of fietsen, het liefst tussen de bergen, langs het water of in de bossen.

Uitgevoerde opdrachten

In januari ben betrokken geweest bij een zeer ambitieus project binnen een grote publiek organisatie, genaamd “Aanbesteding in 10 dagen”.

Het doel van dit project was om de voorbereiding van een aanbesteding in 10 werkdagen af te ronden. Dit houdt in dat er allerlei documenten opgesteld moeten worden, waaronder een programma van eisen en een programma van wensen. Aangezien dit een zeer ingewikkeld proces is, en hier erg veel besluiten moeten worden genomen waar veel verschillende personen hun akkoord op moeten geven, duurt dit normaliter 9 maanden. Door een aantal dingen compleet anders te doen dan de normale procedure hebben wij dit proces kunnen verkorten naar 10 dagen.

Mijn rol in dit project bestond voornamelijk uit het voorbereiden van de teamsessies, het bijhouden van actielijsten, meedenken in de besluitvorming en daarnaast dagelijks onze voortgang te communiceren naar de rest van de organisatie. Dit had als resultaat dat de sessies erg soepel verliepen en de teamleden met veel enthousiasme aan dit project hebben gewerkt.

Momenteel ben ik als PMO’er actief bij een openbaar vervoerder, waarbij ik allerlei ondersteunende werkzaamheden doe voor de programmamanager. Ik ben hierbij betrokken bij twee grote programma’s: de dienstregeling voor 2022 en de dienstregeling voor 2023. Voor beide dienstregelingen staan er twee grote wijzigingen gepland. Doordat de sporen steeds voller worden, waarbij er steeds meer afhankelijkheden ontstaan en de spelingsruimte steeds kleiner wordt, hebben beide grote wijzigingen behoorlijk wat voeten in de aarde. Zo moet de infrastructuur hierop worden aangepast, personeel moet worden voorbereid, en er moet een robuuste planning komen zodat de juiste trein op het juiste moment op de juiste plaats is. Om deze dienstregeling op tijd te kunnen implementeren met zo min mogelijk kans op storingen en uitval, zijn we nu al heel druk bezig.

Mijn rol hierbij kenmerkt zich door het ondersteunen van het hele team. Zo help ik bijvoorbeeld met het voorbereiden van presentaties, plan ik vergaderingen in en houd ik de actielijsten bij. Daarnaast ben ik ook de verbindende factor tussen de verschillende betrokken afdelingen: ik zorg dat zij optimaal kunnen samenwerken, en dat belangrijke punten niet tussen wal en schip vallen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value?