Frans Slingerland

Over mij

Functie
Directeur Overheid

Opleiding
Master Geschiedenis Universiteit Leiden

Hobby’s en interesses
Ik hou van reizen en dan met name de ontmoeting met andere culturen en vooral mensen. Ik schaats en fiets een beetje, hou van lekker eten, een goed glas wijn en ben graag in gezelschap van familie en vrienden.

Waarom Supply Value?
Ik vind het echt gaaf om aan de organisatie te bouwen, samen met collega’s impact maken, klanten te helpen en tegelijk de wereld een beetje beter maken.

Per 1 oktober ben ik gestart bij Supply Value als Directeur Overheid, een compleet nieuwe rol die zich richt op een van de kernmarkten van Supply Value. In deze rol zal ik mij bezig houden met de strategische kant van alle activiteiten van Supply Value in de publieke sector, dus zowel op het gebied van inkoop, supply chain als digital. Met meer dan 30 jaar ervaring, zowel in de publieke als private sector ben ik goed in staat om in gesprek met klanten te bepalen wat op strategisch en tactisch niveau nodig is om de gevraagde doelen te realiseren. Daarbij spelen natuurlijk ook de politieke en maatschappelijke context een belangrijke rol. Dat vind ik ook de uitdaging in deze nieuwe functie. Hoe kan Supply Value met haar kennis en expertise een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijk relevante issues? En daarmee impact maken dus. In de afgelopen jaren ben ik onder andere werkzaam geweest in directie rollen bij UWV en RoyalFloraHolland waar ik diverse grote verandertrajecten heb gerealiseerd in complexe omgevingen. In het begin van mijn loopbaan heb ik diverse rollen in business development en procurement vervuld.

De reden om voor Supply Value te kiezen is niet in een zin te vatten. Ik vind het boeiend om bezig te zijn met vraagstukken waar de overheid mee worstelt. Om in gesprek met de klant gezamenlijk het probleem te analyseren, de vraag achter de vraag te achterhalen, een oplossing te zoeken EN deze vervolgens te implementeren. Dat zou natuurlijk vanuit een interne rol bij een overheidsinstantie kunnen maar ik heb bewust gekozen om na 12 jaar een andere weg te bewandelen. Meer vanuit de outside-in gedachte. En dat past prima bij Supply Value. Supply Value kan namelijk vanuit die externe blik en met toepassingen van onze expertise en de kennis van onze mensen ook daadwerkelijk organisaties helpen en ondersteunen bij hun vraagstukken.

“Supply Value kan namelijk vanuit die externe blik en met toepassingen van onze expertise en de kennis van onze mensen ook daadwerkelijk organisaties helpen en ondersteunen bij hun vraagstukken.”

Daarnaast is het ontzettend mooi om dat samen met slimme jonge en ervaren mensen te mogen doen. Mensen met een passie voor hun vak en een passie voor de klant. Mensen die niet schuwen het beste uit zichzelf te halen en dat ook willen delen met anderen. Mensen die creatief zijn, gedreven en op zoek naar impact maken. En dat in een snel groeiende en ambitieuze organisatie die als uiteindelijk doel heeft de wereld een beetje beter te maken, niet alleen in woorden maar ook in daden. Niet alleen belijden maar ook laten zien. In het steunen van goede doelen, inzetten voor vrijwilligerswerk en tijd en ruimte maken om leuke (zinvolle) dingen te doen. En als je dan ook nog een bijdrage kan leveren in het ontwikkelen van young professionals dan is wat mij betreft het plaatje compleet.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value?