Onze consultants aan het woord: Maarten-Jan van Fulpen

Supply Value is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van Procurement, Supply Chain en Digital. Onze medewerkers en partners zijn de basis voor ons succes: als zij groeien, groeit Supply Value als onderneming.

Benieuwd naar wat onze consultants zoal meemaken? In deze rubriek ‘onze consultants aan het woord’ delen zij hun ervaringen. Dit keer stellen wij Maarten-Jan voor. Maarten-Jan is senior consultant en manager op het gebied van Supply Chain & Operations. Hij adviseert op het gebied van (netwerk)samenwerking, organisatiestructuur en prestatiesturing. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de unit Supply Chain en Operations en het team van 13 consultants. In dit inzicht vertelt Maarten-Jan hoe hij dit aanpakt en welke ervaring hem hierin helpt.

Over Maarten-Jan’s werk als consultant

Ik ben in januari 2021 gestart bij Supply Value. Nadat ik Bedrijfskunde aan Nijenrode en Bedrijfskunde aan de VU heb gestudeerd, ben ik 15 jaar als consultant en manager actief geweest op het gebied van Organisatiebesturing, Data en Informatie. Denk hierbij aan strategietrajecten met behulp van Business Balanced Scorecards, strategiekaarten, simulatiemodellen, Business Intelligence en Analytics.  Daarna ben ik 8 jaar directeur geweest bij twee kleine zeer innovatieve organisaties op  het gebeid van sensortechnologie en productontwikkeling. Cowmanager (Agritech) en FastFocus (eHealth, monitoring).  Ik heb heel bewust gekozen om daarna weer consultant te worden bij een middelgrote consultancy organisatie. Zo ben ik uitgekomen bij Supply Value. De combinatie van het direct helpen van organisaties om hun prestaties te verbeteren en tegelijkertijd het aansturen van een club jonge, slimme en zeer ambitieuze consultants is voor mij een hele mooie mix waar ik energie van krijg en waarin ik kan blijven leren. Zowel als consultant en als manager kan ik mijn ervaring goed inzetten, maar leer ik tegelijkertijd continu van mijn klanten en collega’s. Ik hou van samenwerken in teams en het coachen en sterker maken van klanten en collega’s. Ik begeleid en coach graag young professionals in hun ambitie. Ik spreek de taal van de business en begrijp technisch inhoudelijke uitdagingen, die ervaring draag ik graag over. Een mensgerichte aanpak dus, die goed past bij Supply Value.

Onderstaand een greep uit de opdrachten die Maarten-Jan tot nu toe heeft volbracht.

Voor mijn recente opdracht bij i+Solutions vertaalde ik de innovatieve visie en strategie van deze medical supply chain management organisatie naar een ICT visie en een concreet ICT verbeterplan. We hebben een ‘agile’ governance structuur neergezet die past bij de dynamiek van deze zich snel ontwikkelende organisatie. De steeds belangrijkere bijdrage van ICT aan het succes van de organisatie is geconcretiseerd en gecommuniceerd. Nog steeds begeleid ik het Management Team van i+Solutions bij de realisatie en helpen collega’s van Supply Value bij verschillende projecten.

Voor een grote Japanse organisatie in de jachtbouw ben ik als consultant en projectmanager verantwoordelijk voor de uitvoering, organisatie en verbetering  van de Supply Chain optimalisatie. We helpen om de Supply en Demand planning optimaal af te stemmen.

Voor VVT organisatie De Zorgcirkel was ik als consultant, business architect en projectmanager verantwoordelijk voor het opstellen van een doel-architectuur en de pakketselectie van een nieuw ECD. Ik vond het erg mooi en leerzaam om mijn kennis van processen in de zorg op deze manier in te zetten. Het team van Supply Value gaat nu door met de implementatie van het geselecteerde ECD.

Voor Zeeman heb ik met een team de corporate strategy vertaald naar een ICT visie, strategie en veranderprogramma en een Suppy Chain Strategy op die de verdere groei en ontwikkeling van Zeeman mogelijk gaat maken. Voor beide projecten hebben we de strategische bijdrage geconcretiseerd en samen een nieuwe organisatiestructuur, verbeterde processen en KPI boom bepaald. Enorm uitdagend en interessant om dit te mogen doen voor een succesvolle internationale retailorganisatie als Zeeman.

Bekijk zijn profiel

Kenmerkend

Wat mij denk ik kenmerkt in al mijn projecten is dat ik zeer betrokken ben, een organisatie snel kan lezen en soepel schakel tussen verschillende niveaus, van bestuurlijk level tot operationeel medewerker. Ik kijk graag met een brede en marktgerichte blik naar de organisatie en denk graag na en mee over een breed scala aan uitdagende onderwerpen, met steeds een focus op prestatieverbetering. Daarnaast stroop ik nog altijd graag de mouwen op om concreet mijn steentje bij te dragen aan ontwerp, bouw of testtrajecten.

En verder

Ik geniet met volle teugen van het leven in Amsterdam, met mijn gezin van vrouw en twee kinderen. Samen zijn we actief in de stad, maar vooral graag buiten. Zelf loop ik graag een rondje hard langs de Amstel om mijn hoofd leeg te maken. Maar ook schaatsen we ieder weekend met zijn vieren. Als het weer het ook maar even toelaat, ontvluchten we de stad en zijn we te vinden op onze boot in Enkhuizen of zeilend op het IJsselmeer.

Ook werken bij Supply Value? 

Klinkt dit voor jou interessant en wil jij werken bij een snelgroeiende organisatie? Wij zoeken collega’s!