Onze consultants aan het woord: Luuk Spanjaards

Supply Value is een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van Procurement, Supply Chain en Digital. Onze medewerkers en partners zijn de basis voor ons succes: als zij groeien, groeit Supply Value als onderneming.

Benieuwd naar wat onze consultants zoal meemaken? In deze rubriek ‘onze consultants aan het woord’ delen zij hun ervaringen. Dit keer stellen wij Luuk voor. Luuk is consultant op het gebied van Supply Chain & Operations. Hij adviseert op het gebied van (netwerk)samenwerking, organisatiestructuur en prestatiesturing. In dit inzicht vertelt Luuk hoe hij dit aanpakt en welke ervaring hem hierin helpt.

Over Luuk’s werk als consultant

Ik ben in oktober 2019 gestart als consultant bij Supply Value, nadat ik de master Organizational Design & Development had afgerond aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De master focust zich op het ontwerpen van organisatiestructuren en het managen van de daarmee gepaard gaande veranderingen op zo’n manier dat enerzijds het primaire proces zo min mogelijk last heeft van verstoringen van buitenaf, en anderzijds het werk voor de medewerkers betekenisvol en uitdagend blijft. Een erg mensgerichte focus dus, die ik gelukkig ook terugzie bij de manier waarop we bij Supply Value werken.

Onderstaand een greep uit de opdrachten die Luuk tot nu toe heeft volbracht.

Elke tien minuten een trein Rotterdam-Schiphol-Arnhem (ProRail / NS)
Sinds februari 2020 werk ik mee in een samenwerkingsprogramma tussen ProRail en NS waarin we allerlei maatregelen doorvoeren die het mogelijk maken om per dienstregeling 2022 van 4 naar 6 Intercitytreinen per uur te gaan op het traject tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem. Ik geloof in het openbaar vervoer als transportmiddel van de toekomst, en ben daarom trots dat ik een rol speel in het vergroten van de capaciteit van het openbaar vervoer om aan de stijgende vraag te voldoen. Ik merk dat ik een enorm steile leercurve heb doorgemaakt gedurende mijn tijd bij het programma, en heb mede daardoor mijn rol in het programma ook steeds kunnen uitbreiden.

Ik begon met voornamelijk ondersteunende taken, maar kon al snel zaken oppakken als het bedenken van een plan om het effect van elke maatregel te meten, of het mee opzetten en uitvoeren van een leercyclus voor 14 weken waarin we de nieuwe dienstregeling in de praktijk testen. Vooral dat laatste vond ik erg leuk om te doen: door in de operatie op te halen wat men graag wilde leren en vervolgens gebruik te maken van de bestaande structuren om een leercyclus in te richten die daarbij past hebben we enorm veel kunnen leren. Ik heb er enorm veel energie van gekregen om de medewerkers die elke dag buiten ervoor zorgen dat de treinen op tijd rijden te vragen naar hoe zij denken dat hun eigen werk beter kan: het is prachtig om te zien hoe goed mensen mee willen denken en met wat voor goede ideeën ze komen als je ze daarnaar vraagt.

Bekijk zijn profiel

Geleerde lessen

De belangrijkste les die ik heb geleerd sinds ik bij Supply Value werk is dat als je naar mensen luistert en ze de vrijheid en middelen geeft om hun eigen werk steeds slimmer te doen zul je je verbazen tot welke mooie dingen dat kan leiden. Ik zie dat elke dag terug binnen Supply Value zelf, waar we collega’s alle ruimte geven om zichzelf en de organisatie verder te ontwikkelen. Dat maakt het ook zo leuk om hier te werken, en dat heeft ook voor mijn enorm steile leercurve gezorgd.

Een andere belangrijke les die ik heb geleerd is dat samenwerking tussen organisaties vaak lastig is, maar enorm veel kan opleveren als je het goed inricht en goede afspraken maakt met elkaar. Ik geloof dat elke maatschappelijke uitdaging opgelost kan worden door het gemeenschappelijke doel te vinden en daar samen naartoe te werken.

Plaatjes draaien en naar buiten

Ondanks dat ik erg veel energie krijg van mijn werk, heb ik natuurlijk ook wat ontspanning nodig. Er is voor mij geen betere manier om tot rust te komen dan languit op de bank te liggen met mijn favoriete muziek die vanuit mijn platenspeler door de woonkamer klinkt. Daarnaast ben ik iemand die graag buiten is. Gelukkig heb ik in Nijmegen genoeg mogelijkheden om te wandelen of fietsen door de bossen in de buurt of in de uiterwaarden langs de Waal, en zelfs buiten te fitnessen.

Ook werken bij Supply Value? 

Klinkt dit voor jou interessant en wil jij werken bij een snelgroeiende organisatie? Wij zoeken collega’s!