Value conflict management model

Hoe zorg je ervoor dat conflicten tussen de inkoper en leverancier niet de boventoon gaan voeren, wat schadelijk is voor de relatie en de prestaties van beide bedrijven?

Via betere relaties naar betere prestaties

Ketensamenwerking wordt steeds belangrijker voor bedrijven om relevant te blijven voor de klant en competitief richting de concurrent. Hierbij speelt de relatie tussen inkoper en leverancier een grote rol, waarbij vertrouwen en commitment onmisbaar zijn. Externe partners hebben echter vaak andere ideeën, interesses en vooral andere bedrijfsdoelen, wat ervoor zorgt dat conflicten onafscheidelijk verbonden zijn aan de inkoper-leverancier-relatie. Deze conflicten kunnen zeer schadelijke gevolgen hebben voor zowel de relatiekwaliteit als de prestaties van beide partijen, doordat het vertrouwen en de commitment verdwijnen. Om samen door te kunnen groeien zijn deze factoren essentieel, waardoor ook het managen van conflicten van essentieel belang is.

Om deze vraag te beantwoorden heeft Supply Value het ‘Value Conflict Management Model’ ontworpen. Hierin komen kenmerkende situaties, succesfactoren en best practices samen, waarmee inkopers hun relatie met de leverancier naar een hoger niveau kunnen tillen, zonder in te leveren op de eigen prestaties.

De documentatie van het model kunt u hieronder gratis downloaden. Hierin staat hoe het model gebruikt dient te worden, inclusief stappenplan om direct aan de slag te gaan.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value?