Methoden

Supply Value deelt graag haar kennis over Procurement, Supply Chain, Digital en Performance Management. Klik op onderstaande methoden voor meer informatie (de hieronder weergegeven methoden zijn slechts een kleine greep uit de bewezen methoden die we hanteren binnen onze werkwijze).

Meer waarde creëren met minder kosten

Met bewezen methodes kan Supply Value helpen bij het realiseren van meer waarde binnen een korte tijd. Wij realiseren kostenbesparingen, risico reductie en waarde creatie door middel van procesverbeteringen en inzicht in het uitgavenpatroon.

Lees meer >

Realisatie kostenbesparingen

In tijden van economische tegenspoed is ‘besparen’ het toverwoord en is het een speerpunt voor veel organisaties. Toch blijft het laaghangende fruit vaak lang hangen. Wij zien dat veel kansen om direct kostenbesparingen te realiseren over het hoofd worden gezien.

Lees meer >

Robotic Process Automation (RPA)

Repeterende processen, tijdsintensieve taken of verspilling van het talent van uw medewerkers door bureaucratie? Herkent u deze problemen? Softwarerobots kunnen u helpen bij het verbeteren van deze situatie. Vrijwel alle werkzaamheden die vaak voorkomen en een repeterend karakter hebben, lenen zich voor verbetering  door middel van Robotic Proces Automation (RPA).

Lees meer >

Aanbesteding in 10 dagen

Supply Value heeft haar innovatiekracht ingezet om binnen een zeer korte tijd, met de focus op een hogere kwaliteit, een aanbesteding te realiseren in 10 dagen. Wij focussen op drie key elementen om dit te realiseren: het aanbestedingsteam, processen en tools & methodes.

Lees meer >

MSU inkoopmodel

Bent u benieuwd hoe professioneel uw inkooporganisatie is? Wilt u weten welke concrete stappen u moet ondernemen om uw inkoopactiviteiten te verbeteren? Dan is een inkoopvolwassenheidsonderzoek (MSU audit) iets voor uw organisatie.

Lees meer >

Lean

Lean is een in de automotive industrie ontwikkelde aanpak waarbij de filosofie draait om het zo efficiënt én effectief mogelijk te werken. Hierbij is het hoofddoel om de juiste kwantiteit met de juiste kwaliteit op precies het juiste moment te leveren en daarmee in een keer volledig te voldoen aan de eisen van de klant.

 Lees meer >

Agile

De Agile methodologie is ontwikkeld voor organisaties die zich in een dynamische markt begeven. Agile is gericht op het creëren van flexibiliteit om snel te kunnen inspringen op veranderingen in de markt. Hierbij is kwaliteit en snelle levertijd van essentieel belang.

Lees meer >

Value Contract Management

Naar aanleiding van het ‘prestatiecontracten onderzoek’ van Supply Value hebben wij het Value Contract Management Model ontwikkeld. De succesfactoren en aanbevolen methodieken uit dit onderzoek zijn verwerkt in één model. Dit model geeft het inkoopproces weer inclusief de toepassing van methodieken.

Lees meer >

Best Value Procurement

Best Value Procurement (BVP) is een innovatieve inkoopmethodiek die uitgaat van het inkopen en realiseren van de hoogste waarde voor de laagste prijs (best value). BVP biedt opdrachtgevers een hoge(re) voorspelbaarheid van het einddoel, uitgedrukt in kosten, tijd en kwaliteit met een minimum aan inspanning en controle van de opdrachtgever. BVP biedt voor opdrachtnemers optimale kansen om hun expertise te laten zien.

Lees meer >

ITIL, ASL en BISL

ITILASL en BiSL zijn methodieken voor het inrichten van technisch-, applicatie- en functioneel beheer van ICT voorzieningen. Bij het inkopen van ICT is beheer een belangrijk aspect. Het overgrote deel van de kosten wordt immers gemaakt tijdens de beheerfase.

Lees meer >

Six Sigma

Six Sigma is een methodiek om kwaliteitsproblemen te verhelpen en te voorkomen. Hierbij is het ultieme doel om (nagenoeg) te allen tijde te voldoen aan de eisen of specificaties van de klant; een dergelijk proces levert minder dan 3,4 afwijkingen per miljoen mogelijk afwijkingen op (0,00034%).

Lees meer >

Value Conflict Management

Hoe zorg je ervoor dat conflicten tussen de inkoper en leverancier niet de boventoon gaan voeren, wat schadelijk is voor de relatie en de prestaties van beide bedrijven?

Lees meer >

Verandermanagement

De 8 cruciale stappen om een organisatie te transformeren zijn onderzocht door John P. Kotter. Een gerenommeerde Amerikaanse bedrijfskundige op het gebied van veranderingsmanagement. Deze 8 stappen zijn wetenschappelijk onderbouwt en hebben zich in de praktijk bewezen.

Lees meer >

Systeemgerichte contractbeheersing

Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB) is een contractmanagement methode waarbij de opdrachtgever op afstand controle en toezicht houdt op het werk dat een leverancier uitvoert. Daarbij krijgt de leverancier (expert) de vrijheden om aan de klant wensen te voldoen. SCB wordt met name toegepast in de civiele sector, maar inmiddels wordt SCB ook in andere sectoren toegepast.

Lees meer >

Design Thinking

Heeft u een vraagstuk waar geen standaard oplossing voor beschikbaar is? Leer te denken als een architect, start met een grove schets op basis van de wensen van uw stakeholders, test en verfijn de oplossing onderweg net zo lang totdat u de best passende oplossing gevonden heeft.

Lees meer >

Scaled Agile Framework (SAFe)

U werkt in een grote organisatie met meerdere business units, projecten en programma’s. Aan de ene kant heeft u structuur nodig om grip te krijgen en te houden op alle veranderingen binnen uw organisatie, aan de andere kant wilt u uw professionals zoveel mogelijk ruimte geven om zelf te bepalen hoe zij hun werk doen. U weet dat volgens agile of scrum werken goed past in een individueel project maar hoe zet u het in binnen een grotere organisatie en hoe voorkomt u dat agile werken een excuus wordt om deadlines niet langer te halen?

Lees meer >

Vested Outsourcing

Wilt u meer focus op het resultaat dan de weg ernaartoe? Wilt u alleen betalen voor resultaten en niet voor transacties? Wilt u beter concurreren doordat uw partnerschap om waarde toevoegende oplossingen gaat in plaats van  activiteiten? Wilt u een win-win relatie in plaats van een win-verlies relatie? Wilt u dat stakeholders eigenaarschap en een focus hebben om resultaat te leveren vanwege de gezamenlijke overeengekomen gewenste uitkomst?  Zo ja, dan is Vested Outsourcing iets voor uw organisatie.

Lees meer >

Professional Procurement Model

Het Professional Procurement Model (PPM) bevat onze best practices voor het inrichten van de inkoopfunctie binnen bedrijven en bestaat uit inkoopbeleid en governance, het inkoopproces en de onderliggende inkoopinfrastructuur. 

Lees meer >