IT Trendsonderzoek 2023

Ieder jaar voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Hierin onderzoeken wij onder professionals werkzaam in of met IT in Nederland wat zij verwachten wat de IT-Trends zijn binnen nu en een jaar. We brengen niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen IT en wat de impact is op de business. Het IT Trendsonderzoek heeft dit jaar een vernieuwde opzet waarbij de nadruk ligt op de ontwikkelingen en toepassingen van IT Trends. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en het bepalen van de juiste focus. Ook dit jaar kunt u weer deelnemen aan het IT Trendsonderzoek

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste IT-trend van het jaar, de bekendheid en prioriteit van deze IT Trend is duidelijk verder gestegen en er wordt nog meer belang gehecht aan goede beveiliging van data en de gebruikte technologieën. De top-3 wordt verder compleet gemaakt de trends Data en Cloud. Er werd weer vaker topprioriteit gemaakt van Cyber-en datasecurity en Data. Cyber- en datasecurity werd door meer dan 86 procent van de respondenten gerekend tot de top-3 belangrijkste trends.

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere IT Trends als data ethics & regulations, CISO-as-a-Service en de hybride projectmanagement het overnemen in populariteit. De enquête voor het IT Trendsonderzoek 2023 is gesloten. Wij danken de deelnemers voor hun tijd en deelname.

Wilt u het onderzoeksrapport ontvangen zodra deze klaar is? Laat hieronder u e-mailadres achter en ontvang het onderzoeksrapport via de mail.

[gravityform id="159" title="true"]

Ben je benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste trends van vorig jaar of download het gehele onderzoeksrapport. 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het IT Trendsonderzoek kun je contact opnemen met Jurriaan Vogel, consultant bij Supply Value, op j.vogel@supplyvalue.nl of 06 11 28 54 66.