IT Trendsonderzoek 2023-2024

Ieder jaar voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Hierin onderzoeken wij onder professionals werkzaam in of met IT in Nederland wat zij verwachten wat dé IT-trends (gaan) zijn in 2024. We brengen niet alleen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen I(C)T en wat de impact is op de business. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en het bepalen van de juiste focus. Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan het IT Trendsonderzoek (klik hier om naar de enquête te gaan).

Afgelopen jaar bleek Security Awareness de belangrijkste IT-trend van het jaar, respondenten gaven aan dat het cruciaal is om zoveel mogelijk kwetsbaarheden uit te sluiten en een zo robuust mogelijke continuïteit van IT en daarmee de organisatie te waarborgen. De top-3 werd verder compleet gemaakt de trends Datagedreven besluitvorming en Business Intelligence. Opvallend was dat deze top drie trends elkaar enorm (kunnen) beïnvloeden. Met de hulp van Business Intelligence kan Datagedreven besluitvorming een verdere vlucht nemen, maar zonder Security Awareness zijn de risico’s van Datagedreven besluitvorming en Business Intelligence enorm. 

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn Supply Value en Computable benieuwd of andere IT-trends zoals chatbots op basis van AI, data ethics & regulations en digitaal leiderschap het overnemen in populariteit. Doe dus hier mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer 5-10 minuten in beslag. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld, het onderzoek kan ook anoniem worden ingevuld. Als u deelneemt aan ons IT Trendsonderzoek ontvangt u kosteloos het onderzoeksrapport. Ook zijn we opzoek naar geïnteresseerden om verdiepende interviews te houden over de komende IT-trends. Het is een uitgelezen kans om een voor u actueel topic onder de aandacht te brengen en/of uw ervaring te tonen. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn laat het ons weten in de enquête. 

The English version:

Ben je benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste trends van vorig jaar of download het gehele onderzoeksrapport. 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het IT Trendsonderzoek kun je contact opnemen met Renée van Poppel, consultant bij Supply Value, op r.poppel@supplyvalue.nl of 06 25 16 86 47.