IT Trendsonderzoek 2022

De vragenlijst is gesloten. Kom later terug voor de publicatie van het IT-trendsrapport 2022.

Ieder jaar voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Hierin onderzoeken wij onder professionals werkzaam in of met IT in Nederland wat zij verwachten wat de IT-trends zijn van het aankomende jaar. We brengen niet allen in kaart welke trends dit zijn, maar ook welke toepassingen relevant zijn binnen IT en wat de impact is op de business. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement- en technologieprofessionals bij het stellen van prioriteiten en het bepalen van de juiste focus. Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan het IT Trendsonderzoek. 

Afgelopen jaar bleek cyber- en datasecurity de belangrijkste IT-trend van het jaar, gevolgd door de cloud en het datadomein. Na de wereldwijde uitbraak van COVID-19 was het belang van veilig werken, onafhankelijk van locatie, duidelijk herkenbaar in de resultaten. Cyber- en datasecurity werd door meer dan 86 procent van de respondenten gerekend tot de top-3 belangrijkste trends, waarbij het de koppositie overnam van het datadomein. Een andere opvallende ontwikkeling was de stijging van de cloud naar de top-3. Alhoewel respondenten het datadomein nog net iets belangrijker vonden, kreeg cloud meer prioriteit. 

Ook dit jaar wordt het IT Trendsonderzoek weer uitgevoerd en zijn we benieuwd of andere IT trends als 5G, quantum computing en de cloud het overnemen in populariteit. Doe dus mee aan het IT Trendsonderzoek! Het invullen van de enquête neemt ongeveer vijf minuten in beslag. Antwoorden worden vertrouwelijk behandeld, het onderzoek kan ook anoniem worden ingevuld. Deelnemers kunnen kosteloos het onderzoeksrapport ontvangen. 

Ben je benieuwd naar de resultaten van vorig jaar? Bekijk dan de belangrijkste trends van vorig jaar of download het gehele onderzoeksrapport. 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over het IT Trendsonderzoek kun je contact opnemen met Jurriaan Vogel, consultant bij Supply Value, op j.vogel@supplyvalue.nl of 06 11 28 54 66.