Inkoopoutsourcing

Bent u op zoek naar een organisatie die de complete inkoop van uw organisatie uit handen neemt en succesvol laat verlopen? Bent u op zoek naar een partner die een of meerdere inkooptrajecten succesvol van begin tot einde voor u uitvoert? Dan bent u bij Supply Value aan het juiste adres!

Wat is outsourcing?

Outsourcing is het proces waarbij een organisatie taken (bijvoorbeeld inkooptaken) uitbesteed aan een gespecialiseerde externe partij. Het gaat hierbij voornamelijk om het uitbesteden van ‘niet-kerntaken’.

Voordelen van outsourcing:

Er zijn verschillende redenen om taken uit te besteden aan een externe partij:

 • Efficiency voordeel. De externe partij is specialist op de uitbestede taak, en kan daardoor in minder tijd tegen lagere kosten de taak uitvoeren. Vooral bij kleine organisaties loont het om ‘niet- kern’ taken uit te besteden, aangezien het voor hen niet realistisch is om alle taken efficiënt zelfstandig uit te voeren;
 • Focus op kernactiviteiten. Door het uitbesteden van ‘niet-kerntaken’ heeft uw organisatie meer resources, zoals tijd, beschikbaar voor andere aspecten. Hierbij kan u denken aan het verder ontplooien van de kernactiviteiten van uw organisatie;
 • Flexibiliteit in op- en afschalen. Door uitbesteding van de inkoop taak aan een externe partij, kunt u met vaart de uitbestede taken op- of afschalen. De externe partij heeft immers een achterban met een verscheidenheid aan expertise, die flexibel inzetbaar is. Het is lastig om snel op- en af te schalen in uw eigen organisatie.

Waarom inkoop outsourcen aan Supply Value?

De consultants van Supply Value voegen waarde toe. Alle inkopers van Supply Value zijn WO geschoold, aangevuld met relevante inkoopopleidingen zoals NEVI en aanbestedingsrecht, en behoren tot de top van de WO-benchmark (gemeten met assessments). Door het gebruik van bewezen methoden en templates uit onze kennisbank werken zij tot 80% sneller dan normaal in de branche. Hiermee realiseren zij een ideale verhouding tussen het toevoegen van waarde, het reduceren van kosten en verlagen van uw risico’s. Afgelopen jaar scoorde Supply Value een 8.6 qua tevredenheid en de afgelopen 3 jaar was het gemiddelde een 8.4. Dit bij klanten in de publieke- en private sector. Tot slot heeft Supply Value een goed ingericht kwaliteitssysteem, welke is gecertificeerd met ISO9001:2015. Kortom, Supply Value is de organisatie waar u de inkoop (of een deel daarvan) met vertrouwen aan kunt uitbesteden!

Werkwijze

Supply Value heeft een gedegen werkwijze in de inkoopuitbesteding, dat bestaat uit de volgende algemene stappen:

 1. Voorbereiden. Opstellen van een plan van aanpak en voorbereiding.
 2. Analyse. Ons inkoopteam voert een interne – en externe analyse uit.
 3. Opstellen inkoopstrategie. Op basis van de interne- en externe analyse bepaalt ons inkoopteam de inkoopstrategie.
 4. Opstellen van inkoopdocumenten: opstellen van de offerteaanvraag/request voor proposal (RFP).
 5. Begeleiden inkooptraject. Het inkooptraject wordt uitgevoerd door ons team.
 6. Beoordeling en gunning. Ons inkoopteam verzorgt de begeleiding en ondersteuning van beoordeling van de offertes.
 7. Dossier compleet maken, lessons-learned opstellen en overdracht. Na definitieve gunning maakt ons team het dossier compleet en stelt de geleerde lessen op.
 8. Evaluatie. Met opdrachtgever en betrokken medewerkers wordt het aanbestedingsproces geëvalueerd.

Afhankelijk van het traject wordt het stappenplan op maat gemaakt.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.