Livre blanc – Mettre en œuvre Agile dans le (semi-)gouvernement

In de wereld van vandaag is het belangrijk voor organisaties om zich snel aan te kunnen passen aan de veranderende behoeftes van klanten. Omdat traditionele waterval methodes dit niet ondersteunden, werd in 2001 het Agile gedachtegoed ontwikkeld. In de afgelopen jaren is de populariteit van Agile immens toegenomen, waardoor steeds meer organisaties deze zijn gaan gebruiken. Het doel van het gedachtengoed is om bedrijven winstgevend te laten opereren in een competitieve omgeving, met constant en onvoorspelbaar veranderende klantbehoeftes (Goldman, Nagel, & Preiss, 1995).

In het begin werd Agile alleen in IT-organisaties geïmplementeerd, waar het resulteerde in betere producten, minder verspilling, meer voorspelbaarheid, kortere time-to-market en tevredener personeel. Naarmate deze voordelen duidelijk werden, verspreidde het gedachtengoed zich ook naar andere sectoren zoals productie, de bouw en supply chain management. In deze private sectoren is er dan ook veel onderzoek gedaan naar het gebruik en implementeren van Agile. In de publieke sector daarentegen, is onderzoek naar de implementatie van Agile erg schaars. Dit terwijl het gebruik van Agile in deze sector wellicht erg interessant kan zijn. Zo kan het implementeren van Agile in projectmanagement in deze sector zorgen voor een verbeterd vermogen om projecten te stroomlijnen en flexibiliteit aan te brengen, wat het managen van de verschillende stakeholders en gebruikers doet vergemakkelijken.

De vele potentiële voordelen van het gebruik van Agile in het projectmanagement in (semi-)publieke organisaties, in combinatie met de beperkte kennis in de literatuur over Agile in de private sector, heeft ervoor gezorgd dat Supply Value hier verder onderzoek naar heeft gedaan.

Het resultaat van dit onderzoek is deze Whitepaper, welke zich richt op factoren voor het implementeren van het Agile gedachtengoed in projectmanagement van (semi-) overheidsorganisaties. Daarnaast wordt er aan de hand van deze factoren praktische aanbevelingen gegeven rondom het implementeren van Agile in projectmanagement in (semi-)overheidsorganisaties.

Télécharger

Voudriez-vous meer weten over het implementeren van Agile werken in een (semi-)overheidsorganisatie? puis télécharger ici sans charge la totalité papier blanc.

Voulez-vous en savoir plus?

Nous aimerions savoir ce que vous avez pensé de cet article. Vous souhaitez en savoir plus sur ce sujet ou vous avez des questions après avoir lu cet article ? Contactez Supply Value via 088 0555 999 ou info@supplyvalue.nl