Inzichtenpakket

Elke maand een wekelijkse verdieping op één van onze specialismen.

3. Jaarplannen

Deze maand nemen wij u mee in een aantal artikelen dat ingaat op het aanbrengen van focus door middel van jaarplannen, waardoor je meer resultaat behaalt. Elke week posten wij een nieuw artikel waarin wij vanuit een ander perspectief onze ervaring delen 

 

 • Créer une organisation agile avec un plan Agile (annuel)

  We zijn alweer aangekomen bij het laatste onderwerp van deze maand: Créer une organisation agile avec un plan Agile (annuel). We leggen onder andere uit hoe kortcyclisch aan een jaarplan wordt gewerkt door middel van kwartaalrocks.

 • Op agile wijze aan teamdoelstellingen werken

  Inmiddels hebben we al twee onderwerpen gehad. Deze week: Op agile wijze werken aan teamdoelstellingen. Aan de hand van een casus wordt beschreven hoe wij dit toepassen met behulp van Richting, Ruimte en Regelmaat.

 • In 5 stappen naar een overzichtelijk jaarplan op 1A4

  Afgelopen week kon u al lezen over Doelen & KPI. Deze week laten we zien hoe u in 5 stappen een overzichtelijk jaarplan op 1A4 opstelt.

 • Doelen & KPI’s

  Deze week: Doelen & KPI’s Resultaat behalen begint met het opstellen van een gedegen plan voor de lange termijn. Jouw bestaansrecht en jouw visie vertaal je naar strategische plannen. Zorg ervoor dat iedereen in je organisatie de strategie kent en doorleeft, zodat persoonlijke acties in lijn zijn met de organisatiestrategie. 

2. Managementinformatie

Deze maand nemen wij u mee in een aantal artikelen op het gebied van het onderwerp: Managementinformatie, wij zullen dieper in gaan op waarom managementinformatie van belang is en hoe goede dashboards gebouwd kunnen worden door middel van storytelling.

 

 • Whitepaper over dashboards maken

  Vorige week hebben wij u meegenomen in het belang van goede managementinformatie. Het onderwerp van deze week: Effectievere dashboards door middel van storytelling. Gebleken is dat de effectiviteit van dashboards positief wordt beïnvloed door het gebruik van storytelling. In dit whitepaper laten wij u zien hoe u dit het best kunt toepassen.

 • Belang van goede managementinformatie

  Deze week: Het belang van goede managementinformatie. In veel organisaties zien we dat halverwege het jaar men ziet dat de doelen niet worden gehaald. Dit is het moment dat men terugvalt op business as usual en de jaarplannen in de la belanden. In dit inzicht leggen we uit hoe u dit kunt voorkomen aan de hand van goede managementinformatie.

1. Performance Management

Deze maand nemen wij u mee in een aantal artikelen op het gebied van Key Performance Indicators. Hoe ontwerpt tu de juiste KPI’s, hoe ga je ermee om, et we laten zien hoe we dit in een casus bij de Noord/Zuidlijn hebben toegepast. Elke week posten wij een nieuw inzicht waarin wij vanuit een ander perspectief onze ervaring delen.  

 

 • De 5 stappen van Prestatiemanagement

  Deze week: De 5 stappen van Prestatiemanagement – Een Noord/Zuidlijn casus.

  Aan de hand van een vijftal stappen die Supply Value heeft toegepast in de periode richting de opening van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam laten wij zien hoe wij tegen prestatiemanagement aan kijken.

 • In 7 stappen goede KPI’s ontwerpen

  Vorige week hebben wij u geïnformeerd over de samenhang tussen doelen, processen en organisatiestructuur. Deze week: In 7 stappen goede KPI’s ontwerpen. KPI’s worden gebruikt om de organisatie, processen of personeel te meten. Hier komt veel bij kijken, in dit inzicht leggen we uit hoe u in 7 stappen tot een goede KPI komt. Ook verwijzen we naar een handig template om een start te kunnen maken.

 • Quick scan Performance Management model

  Deze week beginnen we met het grotere geheel: Pijnpunten identificeren. Hiervoor kan het Supply Value Performance Management model goed gebruikt worden. Dit model gaat in op de samenhang tussen de doelen, de processen et de uitvoering van deze processen aan de hand van de organisatiestructuur.