Food commodity procurement & risk management

Supply Value deed onderzoek naar food commodity procurement & risk management.

Risk management

Inkoopafdelingen van voedselverwerkende organisaties worden geconfronteerd met volatiele prijzen. De uitdaging om voldoende grondstoffen van de juiste kwaliteit veilig te stellen tegen een geschikte prijs wordt daardoor alsmaar groter. Dat vraagt om een strategische aanpak. Voedselverwerkende organisaties dienen bewust om te gaan met risicomanagement bij het inkopen van agrarische grondstoffen. Dit blijkt uit theoretisch onderzoek en gesprekken met elf voedselexperts en inkoopprofessionals van agrarische grondstoffen.

Onderzoeksrapport

In het onderzoek zijn de oorzaken van prijsvolatiliteit in kaart gebracht, net als de trends in de voedselmarkt. Tenslotte heeft Supply Value risicobeheersmaatregelen opgesteld en is een plan ontworpen waarmee organisaties risico-strategieën kunnen selecteren, die voor hen het meest relevant zijn.

Download hier het gehele onderzoeksrapport.

Supply Chain Magazine

Vaktijdschrift Supply Chain Magazine publiceerde een artikel over dit onderzoek in het oktober nummer van 2014.

‘Risicomanagement is het aanbrengen van structuur in toeval’, zegt Mosselman. Naar aanleiding van uitgebreid theoretisch onderzoek en gesprekken met elf voedselexperts en inkoopprofessionals van food commodities maakte Mosselman een analyse hoe risico’s effectief gemanaged kunnen worden.

Wilt u het gehele artikel “Risicomanagement moet voorop bij inkoop agrarische grondstoffen” lezen? Klik hier