Onze collega’s aan het woord: Walter Kuilman over de rol van Staffing Recruiter

Nadat ik in begin 2018 mijn HRM diploma had behaald en ik een mooie reis had gemaakt, kwam ik via LinkedIn in aanraking met Supply Value. Na een aantal goede en interessante gesprekken ben ik als Staffing Recruiter gestart binnen Supply Value. Ik ben begonnen als Junior en sindsdien heb ik veel ontwikkeling meegemaakt. Een mooie mijlpaal is dat ik nu het aanspreekpunt ben voor de interim professionals.

Werken als interim professional bij Supply Value houdt in dat je onderdeel bent van de organisatie. Met andere woorden: Als jij als professional ondersteuning kan gebruiken dan willen wij van Supply Value daar graag bij helpen. Als professional heb je beschikking over een uitgebreide set aan tools, methodieken, templates, data en een netwerk van consultants. Samen streven wij naar een dienstverlening met optimale impact.

Binnen Supply Value zijn tal van mogelijkheden om als professional contact te leggen. Zo biedt Supply Value verschillende online trainingen, evenementen en is het mogelijk om een (kennismakings)gesprek in te plannen. Of het nou de eerste keer is dat je als professional op bezoek komt of omdat je graag even een praatje wil maken, het is allemaal mogelijk.

Binnen Supply Value vind ik het belangrijk dat de professionals het idee hebben dat er naar hem of haar wordt geluisterd en dat ik de persoon achter het cv wil ontmoeten. Het mooiste aan de kennismakingsgesprekken vind ik het enthousiasme van de professionals en de passie die zij voor het vak hebben. Hierdoor verdwijnt het idee van een kennismakingsgesprek en kom je erachter wat de drijfveren zijn van de professionals. Vaak gaan zij diep in op de ervaringen die zij hebben meegemaakt. Op dit soort momenten wil het telefoongesprek wel eens uitlopen maar dat is het meer dan waard.

Ik krijg er energie van op het moment dat ik bel en ik hoor: ‘’Hey Walter, wat leuk dat je belt!” Dit is voor mij een indicatie dat ik niet zo maar een recruiter ben, maar dat ik ook daadwerkelijk voor een persoon het verschil kan maken.”

Verder vind ik het belangrijk om contact te onderhouden met de professional. Binnen Supply Value hanteren we de werkwijze dat ik eens in de zoveel weken onze professionals  opbel om te vragen hoe het gaat en of ik ze ergens mee kunnen helpen. Ik krijg er energie van op het moment dat ik bel en ik hoor: ‘’Hey Walter, wat leuk dat je belt!’’ Dit is voor mij een indicatie dat ik niet zo maar een recruiter ben, maar dat ik ook daadwerkelijk voor een persoon het verschil kan maken. Je merkt tijdens een plaatsingsprocedure van een professional dat je een prettige relatie opbouwt. Dit is voordelig want op deze manier kan ik steeds gerichter opdrachten vinden die echt bij een persoon passen. Zeker wanneer je een professional vaker aanbiedt merk je dat het een soort van geolied proces wordt. Dit helpt mij bij het maken van een match  tussen leverancier en interim professional en kan ik een stuk efficiënter werken. Dit resulteert uiteindelijk in een win-win-win situatie voor Supply Value, opdrachtgever en professional.

Mocht je nou ook een keer van gedachte willen wisselen wat we voor elkaar kunnen betekenen, dan kun jij mij bereiken op het nummer 06-15498925 or via w.kuilman@supplyvalue.nl. Graag kom ik (weer) met je in contact.