Innovative procurement: E-procurement and tendering in 10 days

Deal! is hét vakblad voor inkopers, geïnteresseerden en betrokkenen die alles willen weten over het laatste nieuws, ontwikkelingen en trends binnen het inkoopvak. Ook vind je in het blad interviews met collega’s, praktijk en theorie en interessante inkoopdiscussies. Hoe wordt het inkoopvak beter? Hoe moet het niet én vooral… hoe moet het wel? In november 2020 stond Supply Value met twee artikelen in de Deal!: het E-procurement Market Research Report 2020 en met Aanbesteden in 10 dagen.

E-procurement Market Research Report: Trends in Inkoopsystemen

Big data-analyse, machine learning en artificial intelligence worden steeds meer toegepast in e-procurement-systemen. Dat blijkt uit recent onderzoek onder 22 leveranciers van dergelijke applicaties. Eerder hebben wij in 2016 onderzoek gedaan naar leveranciers van e-procurement-applicaties, de E-Procurement Trends & Market Study. Aan bod kwamen toen implementatieprocessen, het opstellen van een businesscase en trends in e-procurement. Dit jaar hebben we de gegevens over de functionaliteiten van e-procurement-systemen geactualiseerd en uitgebreid. We onderzochten leveranciers die actief zijn op de Nederlandse markt. Onze consultants Ramon Abbenhuis en Sevim Garip doen verslag van dit marktonderzoek.

Tendering in 10 days

De voorbereiding van een aanbesteding duurt al snel enkele maanden. Kan dat ook korter? Onze consultants Sander van der Laan en Luuk Spanjaards en inkoopadviseur van UWV Youp Veeke namen de proef op de som.

Eerder dit jaar hebben UWV en Supply Value de voorbereiding van een aanbesteding terug weten te brengen naar slechts tien dagen. De aanbesteding betrof het UWV Panel, een online platform dat wordt gebruikt om met klanten in contact te komen over de dienstverlening van de uitkeringsinstantie. Zowel het uitvoeren van klantonderzoeken als het faciliteren van het platform waren onderdeel van de gevraagde dienstverlening. Een proces dat normaliter vele maanden duurt, inkorten naar slechts tien dagen kan alleen door een aantal zaken radicaal anders te doen.

Are you interested or do you want to know more about Supply Value?