E-procurement insights and lessons learned (event 24-3)

Op 24 maart 2017 organiseert Supply Value het evenement E-Procurement: Insights and Lessons Learned. Tijdens het evenement laten wij zien wat u nodig heeft om E-Procurement volledig, van A tot Z, binnen uw organisatie te implementeren. Klik hier om u aan te melden voor het evenement (Aanmelden kan tot en met 17 maart).

De uitdagingen van E-Procurement

De afgelopen jaren heeft de digitalisering en daarmee de opkomst van E-Procurement grote gevolgen gehad voor inkoop. Van een administratieve functie is inkoop gegroeid naar een functie die regie voert over de keten en primair gericht is op waarde creatie.

De overstap naar een E-Procurement pakket is echter geen vanzelfsprekendheid. Daarom gaan we tijdens het evenement in op de volgende onderwerpen:

  • Hoe selecteert u een E-Procurement oplossing?
  • Hoe zorgt u vervolgens voor de juiste implementatie binnen de gehele organisatie?
  • Op welke manier krijgt u leveranciers overtuigd om ook mee te werken aan E-Procurement
  • En hoe zorgt u dat de mensen binnen de organisatie op de juiste manier gaan werken met E-Procurement?
  • Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van E-Procurement

Wilt u antwoord op deze vraagstukken?

Kom dan vrijdag 24 maart naar het E-Procurement evenement: Insights and Lessons Learned van Supply Value. Tijdens het evenement wordt antwoord gegeven op bovenstaande vragen. Onze experts en een klant delen hun ervaringen en lessen uit de praktijk. Supply Value heeft ruim 10 jaar ervaring met de selectie en implementatie van E-Procurement bij een groot aantal organisaties in de volgende sectoren: Retail, FMCG, Utilities, zorg, (rijks)overheid en (financiële) dienstverlening.

Programma

13.15 – 13.45 Inloop en ontvangst met koffie en thee

13.45 – 14.00 Welkomstwoord | Menno van Drunen

14.00 – 14.30 Pakketselectie van een E-Procurement systeem: hoe pak ik dat aan? | Ramon Abbenhuis

Is uw organisatie toe aan een (nieuw) E-Procurement systeem? Hoe pakt u dit aan en wat zijn de do’s en dont’s? In deze presentatie nemen we u mee in de systematisch aanpak voor het opstellen van de business case, strategie en de verwerving en implementatie van een E-Procurement systeem. Ook vertellen we u over de nieuwste trends en ontwikkelingen op dit gebied. De nadruk ligt op pakketselectie waarvoor Supply Value het IT Value Sourcing Framework heeft ontwikkeld.

14.30 – 15.00 Hoe implementeert u een E-Procurement systeem? | Willem Blom

Nadat een E-Procurement systeem is gekozen dient deze geïmplementeerd worden in de organisatie. De samenwerking met andere IT-systemen is hierbij cruciaal en zorgt regelmatig voor grote vertragingen. Wilt u weten waar u aan moet denken tijdens een implementatietraject en wilt u een aantal handvatten meekrijgen? Willem geeft antwoord op deze vragen.

15.00 – 15.20 Pauze

15.20 – 16.05 Van implementatie naar acceptatie: mens, cultuur & gedrag | Alexander de Vreede (NS)

NS Procurement heeft de ambitie om met ‘One Procurement’ naar een NS-breed excellente inkoopfunctie toe te groeien. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt de realisatie van een NS-breed uniform ingericht Purchase-to-Pay (P2P)-proces. P2P (Procure to Pay) is een project van TOP Finance en TOP ONE Procurement bij NS. Het realiseert één manier van bestellen tot betalen voor alle bedrijfsonderdelen. De veranderingen raken het werk van +/- 2000 NS medewerkers. Dit zijn bestellers en aanvragers die te maken hebben met het nieuwe proces. Communicatie en verandermanagement speelden dan ook een belangrijke rol om het P2P-project tot een succes te maken, en de nieuwe werkwijze in de organisatie te verankeren. In de presentatie vertelt Alexander over zijn ervaringen.

16.05 – 16.35 Supplier onboarding: hoe krijg je leveranciers mee? | Carmen van Kruisbergen

De veranderingen die het P2P project met zich meebrengt raken niet alleen de medewerkers van NS, maar ook de leveranciers. Een onderdeel van het P2P project is de modernisering van de orderstroom en de factuurontvangst. Eén van de kenmerken van het P2P-proces is dat uitwisseling van documenten met leveranciers maximaal digitaal gaat verlopen. Dit betekent dat leveranciers geen papieren facturen meer mogen sturen, en over dienen te stappen op elektronische facturatie. Maar hoe krijg je leveranciers mee in deze verandering? Carmen geeft antwoord op deze vraag.

16.35 – 16.45 Slotwoord | Menno van Drunen

16.45 – 17.45 Borrel

Sprekers

Menno van Drunen | Directeur & Managing Consultant bij Supply Value

Menno van Drunen is oprichter van en managing partner bij Supply Value. Menno heeft meer dan 10 jaar ervaring met het selecteren en implementeren van E-Procurement oplossingen bij organisaties in de sectoren: retail, fast moving consumer goods, utilities, zorg, (rijks)overheid en (financiële) dienstverlening.

Alexander de Vreede | Procurement Consultant bij NS

Alexander de Vreede werkt al 10 jaar als Procurement Consultant op de inkoopafdeling van NS. Hiervoor was Alexander als Procurement Consultant werkzaam bij KLM. Samen met de procurement collega’s houdt Alexander zich bezig met de hele inkoopketen: van aanvraag tot betaling. Zowel bij KLM als bij NS is Alexander bezig met E-Procurement, in allerlei verschillende hoedanigheden. Na de afronding van een grootschalig P2P project binnen NS dat bestond uit meerdere deelprojecten, is Alexander momenteel procesbeheerder E-Ordering en E-Invoicing.

Ramon Abbenhuis | Senior consultant bij Supply Value

Ramon Abbenhuis is consultant bij Supply Value en heeft ruim 5 jaar ervaring op gebied van E-Procurement implementaties, inkoop en pakketselectie van E-Procurement systemen en inkoop van IT in het algemeen. Bij de rijksoverheid heeft Ramon bij >10 organisaties DigiInkoop geimplementeerd, het rijksbrede inkoop- en bestelsysteem van de Rijksoverheid. Daarnaast heeft Ramon verschillende inkooptrajecten en pakketselecties van E-Procurement systemen begeleid. Ramon schreef samen met Supply Value collega’s het boek E-Procurement 2020. Trends and marketed study.

Willem Blom | Consultant bij Supply Value

Willem Blom (Consultant Supply Value) is sinds zijn master Supply Chain management bezig geweest met E-Procurement systemen. Daarnaast heeft hij voor Supply Value samen met zijn collega Ramon Abbenhuis een boek geschreven over E-Procurement. Sinds zijn werk als consultant bij Supply Value houdt hij zich bezig met implementatie van E-Procurement systemen, en geeft hij advies voor verbetering van inkoop en Business intelligence.

Carmen van Kruisbergen | Consultant bij Supply Value

Carmen van Kruisbergen (Consultant Supply value) houdt zich momenteel zowel bij NS als bij het RIVM bezig met E-Procurement. Haar specialiteit is supplier onboarding om E-Ordering en E-Invoicing mogelijk te maken. Het succes van de overstap naar e-facturatie hangt voor een groot gedeelte af of leveranciers daadwerkelijk e-facturen willen sturen. Carmen heeft recent een artikel geschreven over hoe men leveranciers meekrijgt bij de overstap naar E-Procurement. Dit artikel is gepubliceerd in het november nummer van inkoopvakblad Deal!. Ook heeft Carmen een artikel geschreven over supplier onboarding voor consultancy.uk.

Locatie

Het evenement vindt plaats in Kasteel Woerden.

Adres: Kasteel 3, 3441 BZ Woerden

Vanaf station Woerden vindt u Kasteel Woerden op 5 minuten lopen. Achter het Kasteel bevindt zich een parkeerplaats met 39 parkeerplaatsen. Deze plaatsen zijn op basis van beschikbaarheid. Indien er geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn, kunt u gebruik maken van Parkeergarage Castellum (Meulmansweg 8S, 3441 AT Woerden). Indien gewenst, kunnen wij uitrijkaarten voor u verzorgen à € 7,00 per auto voor parkeergarage Castellum. Vanaf de garage is het 6 minuten lopen naar Kasteel Woerden. Kosten zijn voor eigen rekening. Op 5 minuten lopen is een P+R (P+R Polanerbaan, Polanerbaan 1, 3447 GN Woerden) aanwezig. Dit is een gratis parkeervoorziening.

Kosten

De kosten van het evenement zijn €40,50 per persoon exclusief BTW. De opbrengst wordt na aftrek van de kosten aan Cordaid Nederland geschonken. Cordaid Nederland helpt mensen in nood met als doel het structureel bestrijden van wereldwijde armoede. Kijk voor meer informatie over Cordaid op: www. https://www.cordaid.org/nl/

Vragen?

Voor meer informatie over het evenement kunt u contact opnemen met:
Febe Smid: +316 11 24 11 66 of f.smid@supplyvalue.nl
Vereleyn Wondergem: +316 27 28 24 21 of v.wondergem@supplyvalue.nl