E-procurement, een reis met valkuilen

Supply Value deed onderzoek naar de optimalisatie van het purchase 2 pay (P2P) inkoopproces door de invoering van E-procurement en beschrijft de implementatie van E-procurement als een reis: de eindbestemming is prachtig, maar de weg er naar toe vaak hobbelig.

Inkoopvaktijdschrift Deal publiceerde het artikel over dit onderzoek in het september nummer van 2013.

E-procurement, een reis met valkuilen

De businesscase voor de optimalisatie van inkoopprocessen met behulp van e-procurement is op papier vaak sluitend. De praktijk is echter weerbarstig. Ervaringsdeskundige Jesper de Wit beschrijft de implementatie als een reis in vier stappen en vertelt wat de valkuilen zijn.

Een reis begint met het bepalen van de eindbestemming. Bij e-procurement begint het bij het maken van de businesscase. Die is eenvoudig te maken en is bij middelgrote en grote organisaties vrijwel altijd positief. E-procurement betekent een forse vermindering van arbeidsintensieve werkzaamheden, kortere doorlooptijden en inzicht door rapportages over wie, wanneer, wat, bij wie en voor hoeveel inkoopt. In de praktijk blijkt echter regelmatig dat zowel de reis als de realisatie van de op papier zo mooie businesscase tegenvalt.

Wilt u het gehele artikel “E-procurement invoeren: een reis met valkuilen” lezen? Klik hier