Design Thinking

Heeft u een vraagstuk waar geen standaard oplossing voor beschikbaar is? Leer te werken als een architect, start met een grove schets op basis van de wensen van uw stakeholders, test en verfijn de oplossing onderweg net zo lang totdat u de best passende oplossing heeft gevonden. Of het nu gaat om het vinden van een uitweg uit een complexe situatie, het vernieuwen van uw processen of het ontwikkelen van een compleet nieuw product. Wij helpen u graag om met behulp van design thinking de juiste oplossing te vinden. Wat ons daarbij onderscheidt? Wij gaan door totdat het echt werkt, stellen de juiste vragen en laten deze methode op een pragmatische manier voor u werken.

Design thinking gaat niet uit van problemen maar van het creëren en testen van oplossingen. Het is met name geschikt voor situaties waar geen bekende oplossing voorhanden is. Design Thinking is een manier van denken én een manier van werken en is gericht op het bedenken en testen van oplossingen (in tegenstelling tot analyseren dat gericht is op het vinden van oorzaken en beslissen dat gericht is op kiezen). Design thinking gaat uit van leren door creëren: we leren wat we willen maken door het al doende te maken.

Werk als een architect (van grove schets naar de kleinste details). Wij bieden concrete handvatten voor het inrichten van design thinking binnen uw organisatie, afdeling of team. Dit begint met het kiezen van een denkraam of frame, binnen dat frame ga je experimenteren en reflecteer je op de uitkomsten. Hierdoor creëer je inzichten die je vervolgens gebruikt voor nieuwe experimenten. Zo krijg je iteratief de best passende oplossing steeds beter in beeld.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value?