Whitepaper: Integrated Business Planning

Supply Value en Freudenberg hebben samen onderzocht hoe de klanten van Freudenberg beter bediend kunnen worden door de voorraadniveaus en batchgroottes te optimaliseren. Dit leidt uiteindelijk tot optimale serviceniveaus voor verschillende productcategorieën.  

Voorraadniveaus kunnen echter niet als een op zichzelf staand aspect worden beschouwd. Het is belangrijk om ook rekening te houden met andere aspecten van het end-to-end supply chain proces. Om de klantenservice en operationele kosten te verbeteren is het verbeteren van voorraadniveaus is niet altijd de benodigde optimalisatie. Als namelijk niet de voorraad, maar een ander aspect van de toeleveringsketen het belangrijkste knelpunt is van de werkprocessen, zal het verbeteren van voorraadniveaus niet de algehele prestatie verbeteren. Daarom helpt Supply Value haar klanten bij het optimaliseren van de supply chain door rekening te houden met de organisatiestrategie en deze te vertalen naar een integrale supply chain strategie.

Op deze manier wordt de supply chain integraal geanalyseerd, een proces dat kan worden ondersteund bij een methode genaamd Integrated Business Planning (IBP). In dit whitepaper, de tweede van de IBP serie, gaan we dieper in op de verschillende aspecten van IBP en op hoe Supply Value Freudenberg adviseerde over het optimaliseren van voorraadniveaus, rekening houden met de IBP-processen. Het toepassen van IBP maakt het mogelijk om altijd te focussen op het verbeteren van de bottleneck binnen uw supply chain, om zo de klanttevredenheid te verhogen door het optimaliseren van service levels.  

In deze whitepaper wordt eerst het concept van IBP uitgelegd, waarna er per onderdeel een nadere toelichting wordt gegeven. Verder wordt het voorraadniveau project met Freudenberg verder toegelicht.  

Möchten Sie mehr wissen?

Wir würden gerne wissen, was Sie von diesem Artikel halten. Möchten Sie mehr über dieses Thema erfahren oder haben Sie nach der Lektüre dieses Artikels noch Fragen? Bitte kontaktieren Sie Supply Value unter 088 0555 999 oder info@supplyvalue.nl.