Interview: ‘Alles is hier mogelijk en bespreekbaar’

Vincent Abbenhuis en Else Edwards, consultants van Supply Value, zijn door Inkoperscafé geïnterviewd over het werken binnen Supply Value.

Vincent werkte tijdens zijn studie bedrijfskunde parttime bij Supply Value en groeide via verschillende functies door naar medior consultant. Hij houdt zich bezig met inkoop binnen de overheidsmarkt. “Ik begeleid vooral Europese aanbestedingen. Ook ben ik gespecialiseerd in aanbesteden in tien dagen, een methode om het proces van start tot publicatie van een aanbesteding te verkorten naar tien werkdagen. Normaal gesproken neemt dit een aantal maanden in beslag.”

Else is junior consultant binnen het vakgebied inkoop . Momenteel werkt ze voor een bank, waar ze projecten leidt rondom inkoop en verandermanagement. “Daarnaast ben ik binnen Supply Value betrokken bij het Green Team, waarin we onder andere onze CO2– voetafdruk in kaart brengen en de organisatie verduurzamen. Ik heb biologie gestudeerd en studeerde af op het onderwerp duurzaam inkopen. Duurzaamheid was ook een voorwaarde van mij toen ik een baan zocht. Dus toen ik een berichtje van Vincent kreeg via LinkedIn, was de keuze snel gemaakt.”

Volop afwisseling 

Geen werkdag is hetzelfde bij Supply Value. Vincent: “Ik begeleid momenteel verschillende aanbestedingen tegelijkertijd. Dus de ene dag heb ik veel meetings, de andere dag heb ik een workshop met een projectteam en stel ik een inkoopstrategie op. En elk traject verloopt anders, dus soms moet je zaken net even anders aanpakken.”

Else werkt vier dagen in de week voor haar huidige opdrachtgever, waarvan twee keer per week op locatie. De overige dagen is ze op het kantoor van Supply Value in Zeist. “Op kantoordagen heb ik vaak meetings, we brainstormen en ontwikkelen samen dingen. Ook werk ik regelmatig thuis, als ik me beter wil kunnen concentreren.”

De organisatie groeide de laatste jaren flink. Toen Vincent bijna vijf jaar geleden bij Supply Value ging werken, lag er nog geen handboek klaar om personeel in te werken. Else kreeg een onboarding-presentatie en een buddy: een collega aan wie ze al haar vragen kan stellen. “Met hem heb ik nog steeds contact elke twee weken, maar dat is meer voor de gezelligheid. Ik ben nu zelf ook buddy. Omdat ik vaak bij de klant zit, is dat een leuke manier om feeling met mijn collega’s bij Supply Value te houden.”

Goede doorgroeimogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Er zijn ook veel doorgroeimogelijkheden. Vincents loopbaan is daar een mooi voorbeeld van. “Ik had eerst een HR-functie, wilde daarna consultant worden en maakte binnen twee jaar de stap van junior naar medior consultant. Als je hier komt werken na je studie, is de leercurve sowieso steil. Die kun je volgen of nog steiler maken en nog harder groeien. Zo hebben we een collega die in drie jaar de stap heeft gemaakt van junior naar senior consultant en onlangs benoemd is als lid van het MT. Het kan dus snel gaan.”

De arbeidsvoorwaarden zijn goed. Zo kunnen de consultants kiezen voor een businesscard van de NS of voor een elektrische auto. Else: “Voor mij is persoonlijke ontwikkeling het meest belangrijk. Alles is hier mogelijk en bespreekbaar. Onze HR-manager heeft bijvoorbeeld een half jaar gewerkt vanuit Portugal. Flexibiliteit is ook belangrijk voor mij. Daarnaast kun je volgen welke projecten collega’s uitvoeren, organiseren we kennisdeelsessies met een hapje en drankje en volg ik nu de NEVI-inkoopopleiding. Heel fijn dat ik zo veel tijd aan opleidingen en trainingen mag besteden. Ik ben ook blij met mijn OV-kaart, die ik ook privé mag gebruiken, en de korting op mijn sportabonnement.

Kijkje in de keuken

Wat maakt het leuk om bij Supply Value te werken? Else: “Mijn collega’s, we hebben een mooie mix van verschillende leeftijden en zijn allemaal sociale mensen die graag vertellen wat ze doen. Ik krijg er energie van om op kantoor te zijn. Daarbij kun je jezelf toeleggen op onderwerpen die jou aanspreken, zoals in mijn geval het Green Team. Supply Value staat overal voor open. Daarnaast krijg je een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven. Zo blijf je scherp en betrokken.” Ook Vincent is erg te spreken over de bedrijfscultuur. “Er heerst binnen Supply Value een hele open cultuur. Als ik het bijvoorbeeld ergens niet mee eens zou zijn, kan ik gewoon de directeur bellen om te vertellen wat mij dwarszit. En ik vind het leuk dat ik zo veel afwisseling in mijn werk heb, zowel in klussen als in de inhoud.”