Integrated Business Planning Dinner- 12 oktober 2023

Graag nodigen we u uit voor Supply Value’s ronde tafel evenement over Integrated Business Planning. Op dit evenement zullen wij een interactieve sessie faciliteren waarbij professionals uit verschillende branches samenkomen en in gesprek kunnen gaan en hun visie over Integrated Business Planning en planningsvraagstukken met elkaar kunnen delen.  

Welke ontwikkelingen zien we binnen Integrated Business Planning?

Steeds meer organisaties willen de stap maken naar het implementeren van Integrated Business Planning (IBP). IBP wordt veelal gezien als de opvolger van Sales & Operations Planning (S&OP).  In het standaard S&OP proces wordt er gestuurd op vraag en aanbod op basis van volume. Met IBP zijn de supply chain activiteiten geïntegreerd met de strategische doelstellingen van het bedrijf, omdat er wordt gestuurd op de financiële doelstellingen van het bedrijf. Ook biedt IBP de mogelijkheid verder te kijken dan de vier muren van de eigen organisatie, door samen te werken (en data te delen) met externe partners. Er zijn veel verschillende softwareproviders die IBP-tooling aanbieden, waarbij de volledige planning van de organisatie samenkomt in één platform. In het (onafhankelijke) marktonderzoek naar IBP in de retail sector heeft Supply Value twaalf aanbieders van deze tooling onder de loep genomen, en advies gegeven over het bouwen van de business case, opstellen van requirements tot en met de selectie en implementatie van de IBP-oplossing. 

Supply Value ziet een groot diversiteit in volwassenheidsniveaus als het gaat om het planningsproces bij organisaties. Waar de een IBP geïmplementeerd heeft, is IBP voor andere organisaties nog een stip op de horizon. In het marktonderzoek naar IBP gaf ruim de helft van de respondenten aan dat een groot deel van hun planning in Excel plaatsvindt. Hiervoor heeft Supply Value zes praktische stappen uitgestippeld om de weg naar IBP te bewandelen. Deze weg is niet zonder hobbels, want bijvoorbeeld masterdata en change management zijn hierbij essentieel (IBP raakt vrijwel alle afdelingen in de organisatie). Supply Value ziet dat het opzetten en implementeren van IBP een hoge prioriteit heeft, maar tegelijkertijd complex is, zowel in de softe als harde kant.

Zeit

Aanvang: Inloop vanaf 16:30 en start om 17:00,  

Afsluiting: Rond 20:30 

Mocht je allergieën hebben of andere dieetwensen, laat het dan weten bij de inschrijving.

Locatie/ bereikbaarheid

Kantoor Supply Value, Arnhemse Bovenweg 160, 3708 AH te Zeist. 

Ons kantoor is goed te bereiken met het OV en ligt op 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen (OV fietsen beschikbaar) van het station Driebergen-Zeist.

Kom je met de auto? Dan kan je gratis parkeren in onze ondergrondse parkeergarage.

Datum

Dinsdag 12 oktober 2023 (schrijf je in vóór 1 oktober 12.00u)

Integrated Business Planning Dinner - 12 oktober

Bent u aanwezig? Meld u dan gelieve vóór 1 oktober 12.00u aan via onderstaand formulier, zodat wij vroegtijdig alle inkopen kunnen regelen. Laat het ons ook gerust weten als u graag een introducé wilt meenemen!

Heb je vooraf vragen?

We helpen je graag. Je kunt ons bereiken via office@supplyvalue.nl of bel direct met Maarten-Jan van Fulpen op 06-22470166

Download Whitepaper Integrated Business Planning

    Lesen Sie hier die Datenschutzrichtlinie