Gert van Beek loopt de Kathmandu Urban Marathon in Nepal voor 112 Nepal

Eén van onze medewerkers, Gert van Beek, is 30 april teruggekomen van zijn bezoek aan Nepal. Hij wil zijn indrukwekkende ervaring graag met jullie delen.

Stichting 112 Nepal
Sinds de allesverwoestende aardbeving in 2015 heb ik samen met drie vrienden Stichting 112 Nepal opgericht. Wij waren tijdens de aardbeving in Kathmandu en hebben alles van heel dichtbij meegemaakt. 112 Nepal richt zich op de toekomst van Nepal en dan vooral op kinderen die onder moeilijke omstandigheden moeten zien te overleven. In de afgelopen 3 jaar heeft 112 Nepal meer dan honderdduizend euro aan donaties ontvangen. Dit door allerlei activiteiten te organiseren maar ook door giften uit de meest onverwachte hoek. Zelf loop ik marathons voor Nepal en doneer ik 20 euro voor elke kilometer die ik loop.

Kathmandu Urban Marathon
Op 25 april, de dag van de aardbeving drie jaar na dato, heb ik de Kathmandu Urban Marathon gelopen, een marathon die mede door 112 Nepal is georganiseerd. De opbrengst van deze marathon komt geheel ten goede aan 112 Nepal en dat maakt deze marathon uniek in de wereld. Op 27 april hebben wij in het district Dhading een school geopend die namens 112 Nepal en een Roemeense stichting is gebouwd. De school was door de aardbeving volledig verwoest en het was voor mij heel emotioneel om als voorzitter van 112 Nepal het lint door te knippen. Het is zo’n dankbaar werk om iets terug te doen voor Nepal en haar inwoners. Tevens een enorme motivatie om door te gaan met onze acties.

Wilt u meer weten over 112 Nepal stuur dan een bericht naar g.vanbeek@supplyvalue.nl of bezoek de website.

Foto’s uit Nepal