Case: Prestatiesturing in IT organisaties

Steeds vaker willen organisaties aan de slag met IT. Redenen om te digitaliseren zijn onder andere procesverbetering, verbeterde concurrentiepositie en het schaalbaar maken van de organisatie  (Salesforce, 2019). Veel van deze doelen kunnen echter alleen gerealiseerd worden indien prestatiesturing goed ingericht is zodat uw processen en mensen aansluiten op de gestelde doelen. Vanuit onze Performance Management expertise helpen wij onze klanten op het gebied van prestatiesturing. Ditmaal nemen we u graag mee in de geleerde lessen van twee consultants van Supply Value bij het inrichten van prestatiesturing in IT organisaties.

In deze casebeschrijving schijnen twee van onze consultants hun licht op hoe prestatiesturing het beste werkt binnen een IT organisatie. De IT organisatie binnen een bedrijf of organisatie is er voor verantwoordelijk dat IT optimaal bijdraagt aan het succes van de onderneming. Dit doen zij aan de hand van elk hun eigen ervaring welke ze opgedaan hebben bij recente opdrachtgevers. Eén consultant hield zich bezig met het ondersteunen en begeleiden van een project voor de implementatie van een nieuw IT-systeem voor het primaire proces. Hierbij is hij betrokken geweest bij de workshops over de inrichting van het IT-systeem tot aan het coördineren en plannen van de conversiemigratie naar het nieuwe systeem. De andere consultant hield zich bezig met het veranderen van de IT organisatie, waarbij een deel van de IT-taken werd uitbesteed en de huidige organisatie moest worden omgevormd tot regieorganisatie.

Download

Benieuwd naar hoe de inrichting van prestatiesturing in een IT-organisatie in de praktijk verloopt? Download dan hier geheel vrijblijvend de gehele case.

Meer weten?

Wij horen graag wat u van dit artikel vond. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem contact op met Supply Value via 088 0555 999 of info@supplyvalue.nl