Alignment creëren in een team door 4 workshops

Een team, afdeling of project dat een gezamenlijk doel nastreeft en toch tegengestelde belangen heeft. Kinkt bekend? Het is namelijk heel normaal en toch zien we bij onze klanten dat het voor problemen zorgt. Het leidt er vaak toe dat een team minder effectief is dan gewenst, te meer omdat het team verdeeld raakt over de aanpak van problemen die er in de organisatie spelen. Dit gebeurt ondanks dat het hardwerkende, gemotiveerde medewerkers zijn. Hoe zorg je ervoor dat in een dergelijke situatie het team dan toch ‘aligned’ is en blijft? Daar kan Group Model Building (GMB) bij helpen.

In deze casebeschrijving leest u hoe wij bij een van onze opdrachtgevers gebruik hebben gemaakt van GMB om meer alignment te creëren. Het ging er in dit project om dat medewerkers de doelstellingen niet alleen kende, maar ze ook doorleefde, zodat je als projectteam uniform handelt. Dat levert meer effectiviteit en efficiëntie op. Hoewel dit op het eerste oog eenvoudig lijkt, kunnen doelen van een project gaandeweg wijzigen. Zo bleek in dit project dat het succes ertoe leidde dat de scope groter werd. Immers, als een projectteam zaken goed regelt, willen meer mensen dat zij dingen voor hen oppakken. Dit geldt al snel voor meer projecten. Hoe Supply Value daarmee geholpen heeft, leest u in de case.

Eerst volgt een korte uitleg van de methode, waarop de praktische toepassing volgt. Daarbij zijn een aantal zaken uitgelegd waarmee rekening gehouden moet worden bij het gebruik van GMB en wordt toegelicht wanneer je gebruik kunt maken van GMB.

Download

Benieuwd naar de workshops? Download dan hier geheel vrijblijvend de gehele case.

Meer weten?

Wij horen graag wat u van dit artikel vond. Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem contact op met Supply Value via 088 0555 999 of info@supplyvalue.nl