Supply Chain Optimalisatie

Supply Chain Optimalisatie is gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen de verschillende bedrijven in een keten; van de leveranciers tot aan de eindklant. Deze optimalisatie is zowel mogelijk bij de service- en goederenstromen, de informatiestromen als de financiële stromen. Het gedachtengoed van Supply Chain Management is daarmee veel breder toepasbaar dan alleen binnen productieorganisaties. En het optimaliseren van de supply chain levert iedere organisatie veel op! Het doel van een optimaal ingerichte supply chain, is aan de eindklant een maximale waarde te leveren tegen minimale inspanningen en risico’s.

Het zijn met name de stijgende verwachtingen van de klant en het gemak waarmee ze uw assortiment bij andere partijen kunnen afnemen die het steeds belangrijker maken om uw Supply Chain te optimaliseren. Hoe hoog de verwachtingen van klanten zijn en in hoeverre u uw organisatie dient aan te passen om bij te blijven, of liever nog voorop te lopen, verschilt per branche.

In toenemende mate raken klanten er echter aan gewend ruime keuzemogelijkheden te hebben van de nieuwste artikelen, waarbij snel geleverd kan worden, tegen hoge kwaliteit en lage prijs, waarbij ze het gewenste levermoment zelf kunnen selecteren en gedurende het gehele proces geïnformeerd worden over de voortgang.

Het voldoen aan dergelijke verwachtingen kan alleen worden bereikt indien uw Supply Chain doelen in lijn zijn met uw bedrijfsstrategie en wanneer alle functies in uw bedrijf én uw partners in de keten samenwerken om maximale waarde voor de klant te genereren.

Supply Chain optimalisatie Dienstenportfolio

Supply Value kan en wil u graag ondersteunen in het optimaliseren van de Supply Chain. We bieden hierin vele diensten waarvan we hier een aantal noemen:

Ook kunnen we u ondersteunen in het selecteren en implementeren van systemen waarmee u uw keten beter kunt beheersen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan EDI, forecast- en bestelsystemen; ontvangstspreidingssystemen en transportoptimalisatiesystemen.

value-supply-chain-optimization-afbeelding

Onze aanpak

Onze Value Approach is er volledig op gericht om maximale waarde te creëren voor u en uw klanten.
Samen met u bekijken we waar uw organisatie behoefte aan heeft en welke aanpak het beste bij uw organisatie en doelstellingen past.
We kunnen u vervolgens helpen om deze aanpak te implementeren en te borgen in uw organisatie.
We gaan voor een duurzaam resultaat. Achteraf evalueren we met u of het geleverde resultaat voldoet aan uw verwachtingen.

value approach afbeelding

Ligt uw Supply Chain nog op koers?

Met onze handige Value Scorecard kunt u eenvoudig vaststellen of uw Supply Chain organisatie nog op koers ligt.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.