Leveranciersonderzoek

Benieuwd naar de mening van uw leveranciers? Hun visie op hoe u risico’s en kosten kunt verlagen? En hun tips voor het verhogen van uw omzet en winst, innovatiekansen en verbeteren van uw service? Dan is het Supply Value leveranciersonderzoek iets voor uw organisatie.

Identificeer en benut uw kansen!

Het leveranciersonderzoek is een onderzoek naar de sterkten en zwakten van uw organisatie en kansen en bedreigingen in uw markt volgens uw leveranciers. Dit onderzoek wordt via internet afgenomen en bestaat uit een set van standaardvragen die kunnen worden aangepast aan uw wensen. Na afloop ontvangt u een heldere analyse van de resultaten en aanbevelingen in de vorm van concrete verbetertips voor uw organisatie.

Waarom het leveranciersonderzoek?

 • Concrete aanbevelingen

  en verbeteringstips van uw leveranciers

 • Inzicht in sterke en zwakke punten

  van uw organisatie

 • Inzicht in leveranciers

  bekijken waar de leverancier u kan versterken

 • Voordelig

  door het gebruik van standaard vragen

 • Inzicht in kansen en bedreigingen

  voor uw organisatie

 • Direct inzetbaar

  Het onderzoek kan in uw eigen huisstijl worden uitgevoerd

Voor wie?

Het onderzoek is bestemd voor middelgrote en grote organisaties die professioneel aan de slag zijn of willen met inkoop- en supply management.

Hoe voeren wij het onderzoek uit?

 • Intake: we maken een afspraak, bespreken uw wensen en verwachtingen en komen met een voorstel;
 • Voorbereiding: we stellen de vragenlijst op en stellen genodigde leveranciers vast en implementeren uw huisstijl (optioneel);
 • Uitvoering: we voeren de enquête uit en monitoren de voortgang;
 • Analyse: we analyseren de resultaten en presenteren u concrete aanbevelingen in een duidelijk rapport
 • Vervolgstappen: we lichten het rapport toe en bepalen in overleg de vervolgstappen.

Bekijk hier een fictief voorbeeld:

Klantbeoordeling leveranciersonderzoek

Mastervolt, onderdeel van Actuant, is een internationaal erkent A-merk en levert producten voor stroomvoorziening voor diverse markten. Supply Value heeft een leveranciersonderzoek uitgevoerd onder de belangrijkste leveranciers.

Het doel van dit onderzoek was om de samenwerkingsverbanden met hun leveranciers te verdiepen en te inventariseren welke kansen en bedreigingen de leveranciers voor hun klant zien. De reactie van de Sourcing Manager op het traject met Supply Value was:

“Ten eerste: de complimenten voor een goed geschreven rapport. De indeling is helder en alles is kort samengevat. Ten tweede: We hebben de uitkomsten besproken en geëvalueerd binnen Mastervolt. Dit was op zich al een waardevolle exercitie en hieruit volgt dat we met twee aanbevelingen direct aan de slag gaan. Daarnaast starten we op basis van de onderzoeksresultaten met twee van onze partners een intensief traject om van beide kanten meer uit onze samenwerking te halen.“

Bent u geïnteresseerd in het leveranciersonderzoek of wilt u hier meer over weten? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.