Inkoopvolwassenheidsonderzoek

Bent u benieuwd hoe professioneel uw inkooporganisatie is? Wilt u weten welke concrete stappen u moet ondernemen om uw inkoopactiviteiten te verbeteren? Dan is een inkoopvolwassenheidsonderzoek iets voor uw organisatie.

MSU Inkoopvolwassenheid

Voor het uitvoeren van een inkoopvolwassenheidsonderzoek maakt Supply Value gebruik van het Michigan State University (MSU) inkoopmodel. Met het MSU model kunnen we het volwassenheidsniveau van de inkoopfunctie binnen uw organisatie vaststellen. Het MSU model is een integraal raamwerk van acht hoofdprocessen op het terrein van inkoopmanagement en strategische relaties en zes ondersteunende processen. Door het houden van interviews met diverse stakeholders (medewerkers) van uw organisatie worden alle processen beoordeeld.

Voor elk van de veertien processen zijn beoordelingscriteria ontwikkeld en volwassenheidsniveaus beschreven. Het laagste volwassenheidsniveau is 0, het hoogste volwassenheidsniveau is 10. Met behulp van deze beoordelingscriteria kunnen we uw organisatie scoren en een vergelijking maken met de zogeheten ‘best in class’ voor dat proces.

Indien het MSU inkoopmodel in het verleden al eerder is toegepast binnen uw branche, kunnen we aan de hand van de benchmarkgegevens afleiden waar uw inkooporganisatie staat ten opzichte van andere bedrijven in uw markt.

Het ene proces is voor een bedrijf meer van belang dan het andere. Dit verschilt ook in de tijd. Gezamenlijk kunnen we vaststellen welke van de 14 processen het meest van belang zijn voor uw organisatie en welk volwassenheidsniveau u wenst te bereiken. Op basis van de resultaten zullen we u concrete verbeteringsvoorstellen doen om uw inkoopvolwassenheid te verhogen en duurzame inkoopresultaten te behalen.

Onze inkoopadviseurs

Onze interim inkoopprofessionals zijn gedreven vakmensen met een achtergrond in bedrijfskunde, economie en/of ICT en aanvullende inkoopopleidingen. Wij maken gebruik van zowel traditionele als nieuwe methoden en inzichten. Daarnaast hebben we een grote hoeveelheid aan templates en tools beschikbaar die kunnen helpen bij de uitvoering en analyse van uw inkoopvraagstuk. Naast het geven van inkoopadvies kunnen onze inkoopadviseurs ook worden ingezet als interim inkoopprofessional.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over Supply Value? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.