Quick Scan: ketensamenwerking volwassenheid

De vraag van consumenten verandert. Producten en diensten worden steeds meer met elkaar verweven, een trend die ook wel ‘servitization’ wordt genoemd. Om klanten een complete oplossing te kunnen bieden zijn organisaties genoodzaakt de vorm van een netwerkorganisatie aan te nemen waarbij steeds meer wordt samengewerkt met andere organisaties in de waardeketen. Maar hoe bepaal je als organisatie hoe je dit het best aan kunt pakken? Hoe kom je erachter op welk niveau de partners in de keten met elkaar samenwerken, en wat kun je doen om dit naar een hoger niveau te tillen?

Om organisaties te helpen deze en soortgelijke vragen te beantwoorden werkt Supply Value op dit moment aan de Quick Scan ketensamenwerking volwassenheid. Door deel te nemen aan deze Quick Scan wordt op basis van een klein aantal vragen bepaald op welk volwassenheidsniveau uw organisatie zich bevindt op het gebied van ketensamenwerking. Deelnemers ontvangen hierbij een volwassenheidsscore op de volgende vijf aspecten:

  • Doelen
  • Afstemming tussen doelen en processen
  • Processen
  • Governance
  • Organisatie

Gezamenlijk geven deze aspecten u een beeld van hoe effectief en efficiënt de samenwerking tussen uw organisatie en uw ketenpartners is ingericht. Bovendien genereert de Quick Scan op basis van deze scores een geautomatiseerd adviesrapport, met praktische adviezen waarmee u direct aan de slag kunt om het samenwerkingsniveau in uw keten naar een hoger niveau te tillen.

Digital Consulting Platform

Supply Value is dit jaar volop bezig met het ontwikkelen van het Digital Consulting Platform. Dit online platform bevat diverse Quick Scans, welke snel en gemakkelijk in te vullen zijn voor iedere organisatie. Denk hierbij aan contractmanagement, performance management, en effectief vergaderen. De Quick Scan ketensamenwerking volwassenheid zal de eerstvolgende toevoeging aan dit platform worden. Door deze Quick Scan in te vullen weet u binnen enkele minuten op welk volwassenheidsniveau uw organisatie zich bevindt op het gebied van ketensamenwerking. Bovendien levert het Digital Consulting Platform u na het invullen een automatisch gegenereerd adviesrapport, met concrete punten die uw organisatie kan oppakken om op een hoger volwassenheidsniveau te komen.

Inschrijven

Op dit moment is de Quick Scan nog volop in ontwikkeling. Bent u geïnteresseerd in deze Quick Scan? Meldt u dan aan voor de voorinschrijving via deze link. Wij houden u dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van ketensamenwerking en van onze Quick Scan.

Bent u geïnteresseerd in Supply Value of wilt u meer weten over ketensamenwerking? Neem dan contact met ons op via info@supplyvalue.nl of 088 0555 999.